2010. aug. 26.

25. Nap- Egy probléma ami leginkább foglalkoztat

Jövő héten suli és,....Hogy a büdös francba fogok újra korán kelni????????

????????????????????????

Utálom....reggel 10 kor keltenek, utána visszaalszok. Még úgy is, hogy tárva nyitva hagyják az ajtót a kedves szüleim, felhúzzák a redőnyt, és a rádiót maximumra tekerik, és bömbölve hallom Katy Perry- California Gurls c. számát....
A bátyám tegnapelőtt 7-kor kelt. Én is felébredtem mert éhes voltam. Megreggeliztem, és visszabújtam az ágyba. 13:40 kor keltem...

Hála az égnek, a Nők Lapja meghallotta a hangomat, és egy cikket írtak róla...íme!!! NEM LESZ TÖBB 5 PERC!

Hogyan Legyek....Korán Kelő?


Sikeres emberektől nem hallani olyasmit, hogy "Ritkán kelek dél előtt, imádok sokáig lustálkodni."Megfigyelheti saját magán is, hogy amikor korán kel, sokkal dinamikusabb a napja, és jobban érzi magát.


1. Csak akkor menjen aludni, ha valóban álmos!

Ha akkor fekszünk és kelünk, amikor magától jön, akkor többet alszunk napi nyolc óránál, és kevésbé tervezhető a napunk, mert sose tudhatjuk, hánykor ébredünk másnap. Csak akkor menjen aludni, ha valóban álmos, de keljen minden reggel ugyanabban a korai időpontban! Honnan tudhatja, hogy álmos-e? Ha a pár oldalnál többet már nem tud olvasni egy könyvből úgy, hogy tudná, mit olvas, készen áll az alvásra. Az agya már elkezdte termelni azokat a hormonokat, amelyek "Kiütik", mostantól 5 perce sincs szüksége ahhoz, hogy elaludjon.

2. Ne aludjon vissza!
Amint az óra reggel megszólal, pár másodperc nyújtózkodás után üljön fel. Ne kezdjen magával párbeszédet arról, milyen előnyei lennének az ágyban maradásnak!

3. Tegye szokássá a korán kelést
Amint egy szokás kiépül, önjáróvá válik, és már órára sem lesz szüksége hozzá. Ezentúl kevesebbet fog aludni, mégis kipihentebbnek és energikusabbnak érzi magát, mert nem tölt felesleges időt az ágyban forgolódással.

4. Felejtse el a koffeint!

Ne várja el, hogy alvási ciklusa természetessé válik, ha az agyát mesterséges serkentőkkel bombázza!

5. Miért érdemes korán kelni?

Miért érdemes korán kelni? Mert ébren lenni izgalmasabb, mint aludni. Ha csak a napi fél óra extra időhöz jut, az egy év alatt 182,5 órát jelent. Olyan, mintha kapna egy hónap plusz szabadságot. Ezt az időt olyan tevékenységre fordíthatja, amelyre korábban nem volt ideje vagy energiája. Napi fél óra plusz is elég arra, hogy sportoljon, meditáljon, kikapcsolódjon, olvasson, a családjával legyen, vagy megtanuljon egy új nyelvet. Mindenre lesz ideje, ami fontos, és ettől kiegyensúlyozottnak, kipihentnek és optimistának érezheti magát.

Oravecz Éva Csilla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése