2010. aug. 31.

30. Nap- Kedves jövőbeli Dóri....

30 éves vagy! Aztaa!! Gratulálok!

Először is remélem, hogy nem haltál meg. Mert...igen.... szeretnék még élni.

Remélem, hogy a családod jó egészségben van. Duwi doktor? Biztos! Remélem, hogy ő a legjobb! Na és a barátaid? Még mindig azokkal a nem normális lányokkal barátkozol? Ajánlom, hogy még velük legyél!!! >:D
Hát, remélhetőleg külföldön élsz. Milyen ott? Van házad? Biztos szép és napos. És a falakat te festetted! Istenem, biztos elcseszted....
Na és milyen a munkád? A művészetekkel dolgozol? Nagyon sok festményt, szobrot és épületeket néztél már meg.
Biztos vagyok benne, hogy már láttad az egész világot! Ázsia, Afrika, Amerikák, Ausztrália, Európa, Antarktisz. Jól mulattál, az annyi szent. Jesszus, nem is akarlak elképzelni, ahogy eszed azt a sok nyers halat Ázsiában. Szerintem, még most se szereted őket. :)
Atyaég, van férjed? Jól néz ki? Biztos nagyon vonzó, és van egy sejtésem, hogy Anna barátnéd szerint ronda. Ő biztos valami csúnya hapsihoz ment, aki neked nem tetszik.
Na és, a gyerekek. Remélem, hogy vannak kölykeid! Nagyon szereted őket, ezt már most el tudom mondani.
Emlékszel arra a könyvre amit 2010. nyarán kezdtél el írni? Befejezted? Kiadták? Igen, az emberek olvassák az írásaimat.

Remélem, hogy jól érzed magad, és elégedett vagy magaddal. Remélem, hogy még mindig nevetsz a hülye vicceken. :D
Fél úton vagy. Most kezdődik a játék. Ne aggódj! Még sok szép dolog és kellemes emlék vár rád!
Don't worry, be happy!

Ja és csinálj valamit a hajaddal. Biztos borzalmasan nézel ki.

2010. aug. 30.

29. Nap- 10 nem létező pasi akivel szívesen találkoznék


Obi-Wan Kenobi
Miből: Star Wars



Peregrin "Pippin" Took
Miből: Gyűrűk Úra




Aladdin
Miből: Aladdin



Merthin Fitzgerald (aka: Hídverő Merthin)
Miből: Ken Follett- Idők végzetéig





Sorensen "Sorry" Walker
Miből : 7 Szeleburdi Boszi





Zorro
Miből: Zorro





Fitzwilliam Darcy (aka: Mr. Darcy)
Miből: Jane Austen- Büszkeség és balítélet




Chandler M. Bing
Miből: Jóbarátok




Gregory House
Miből: Dr. House




Zuko Herceg
Miből: Avatar- Aang Legendája

2010. aug. 29.

28. Nap-Kedvenc sportod


Igen. Olvasás után egy jó mélyet aludni. Hülyeségekről....

2010. aug. 28.


Ez olyan szép kép lett Kataráról....

Avatar - Katara by *NorthernBanshee

27. Nap- Kedvenc Anime

"Réges régen a négy nép békében élt együtt. De minden megváltozott, amikor a tűz népe támadást indított. Csak az Avatár, a 4 elem mestere képes megállítani őket. Ám amikor a legnagyobb szükség volt rá, ő eltűnt. Azóta 100 év telt el, és a bátyámmal megtaláltuk az új Avatárt, egy Aang nevű levegőidomárt. Neki páratlan képességei ellenére is sokat kell tanulnia, mielőtt bárkit megmenthetne. De én hiszem, hogy Aang megmentheti a világot."-intro



Avatar-The last airbender
magyarul: Avatár- Aang legendája

Hűha.

Hol is kezdjem.... igen először egy 18 éves ismerősöm mondta, hogy imádja ezt a műsort a Nickelodeon c. rajzfilm csatornán. Élőszőr meghökkentem. Egy 18 éves lány még nézi a Nickelodeont? Nem is kellett több, este én is megnéztem egy epizódot, (akkor pont a vége felé jártak) és nagyon megtetszett a története. Még aznap megnéztem az első 5 részét az interneten. Igen. Fanatikus lettem.A történet bonyolult, nem is tudom, hogy fogom leírni...
Oké, kezdjük.Ez itt sorozat képzeletbeli világának a térképe:
Történet

Szóval....Történetünk (mert miért is ne) egy kitalált világban játszódik, ahol mindennek a négy elem egyensúlya ad erőt. A négy elemet persze az emberek képesek irányítani. (Már aki...) Ennek köszönhetően négy népre váltak szét. Egyetlen ember van, aki minden elemet képes irányítani, az Avatar.Az Avatar mindig újjászületik, és mindig másik népnél. (Sorban: víz, föld, tűz, levegő)Ahogy az az intro-ból kiderül, a négy nép békében élt, ameddig a tűz népe nem támadott. De támadtak, mert undok ganajgombócok. :P Egyedül az Avatar segíthetett volna (aki akkor épp a Tűz népéből származott, és Roku-nak hívták) de meghalt. Újjászületett, de a tűz népe (mivel tudta, hogy a levegőidomároknál lesz az új Avatar) lemészároltatta az összes levegőidomárt, mikor Aang (az avatar) még csak 12 éves volt. Ekkor még csak a levegőt tudta idomítani, menekülés közben beleesett a tengerbe, és majdnem meghalt, de bekerült az Avatar-állapotba (Világít a szeme, s az összes eddigi Avatar erejét és tudását megkapja) és lefagyasztotta magát, és az állatkáját, Appát.

Így ült a hűtőben 100 évig, amikor Katara (Az utolsó déli vízidomár) és Sokka megtalálták. És akkor kezdődik a buli!100 év hűvös után Aang igencsak csodálkozik, hogy mi minden történt a világban. A tűz népe már eléggé elterjeszkedett, már csak két föld-város, Omashu és Ba Sing Se áll ellen, meg az északi víz-nép védekezik.

Természetesen felkerekednek, hogy mestereket találjanak Aangnak.

Hogy nehogy egyszerű legyen a dolguk, a kitagadott tűz-herceg, Zuko kergeti őket, mert szentül hiszi, ha elkapja az Avatart, az apja, Ozai majd visszafogadja. Hogy neki se legyen egyszerű, őt meg a húga, Azula kergeti. És közben persze sok mindenkit megismernek. Boomie-t, a kicsit kerge, de remek föld-idomárt; Katara és Sokka nagymamájának volt szerelmét; néhány hippit(imádom őket XD); Toph-ot, a pici-de-erős vak földidomár lánykát (aki később a fémmel is minden probléma nélkül eljátszadozik.); egy eszelős víz-boszorkát (aki akarata ellenére is megtanítja Katarát a vér-idomításra) és még sok-sok embert.

Persze a tűz népe folyamatosan üldözi őket, és próbálják bevenni a még szabad városokat, ahol hőseink segítkeznek a védekezésben, Zuko háromszor legalább kitalálja, hogy ő-most-jó-ja-de-mégsem.... XD Azula beszerez magának egy elit csapatot, két leányzóból, Ty Lee-t és Mai-t, és persze hiába lesz mindenki egyre erősebb, fenáll a kérdés: Vajon Aang képes lesz-e megölni a Tűz Urát?Ha még ez sem lenne elég, rengeteg szuper effekt van a rajzfilmben, látványosak a harcok, szépek a színek, és remek mozdulatokat alkalmaznak a szereplők(mivel minden nép mozdulatai egy-egy kínai harcművészetet idéznek.)

És persze sok melléktörténet is van benne. (Mítikus szörnyikék, természet-istenek, a hold lelke stb.stb.)

Ja, meg a humor... hát az kész, én sikítozva röhögtem már néha. Sokka és Aang már alapból bohócok, Zuko annyira emo néha, hogy azon már csak röhögni lehet, Iroh (Zuko nagybácsija) sem teljesen normális, Toph totál laza, és mindig beszól valamit, meg persze a rengeteg helyzet-komikum. Jó és kész. :)


Szereplők:

Aang:


Levegőidomár (eredetileg) másodállásban Avatar. Minden élőt tisztel, éppen ezért vegetáriánus, és sosem öl meg semmit és senkit. Eléggé bohóc-alkat, folyamatosan valami csínyen jár az esze, bár mit várhatnánk egy 12 éves fiútól... (Jó, plusz száz év a frigóban.)




Katara: A déli víz-nemzet utolsó vízidomára. 14 éves és kissé anya-stílusa van, ezért néha ráripakodik a többiekre,de figyel is rájuk, és foglalkozik mindenkivel. Nagyon ügyesen használja a képességeit. A rajzfilm során megtanul gyógyítani és vért idomítani is (más emberek testét képes irányítani a bennük keringő vér /folyadék/ miatt.)


Sokka: Katara testvére,így ő is a déli vízidomártörzsből származik.Húgával ellenben ő nem idomár,viszont jó harcos.Bumerángját mindig magánál hordja.Ő a csapat mókamestere.Vicceivel a barátait és a képernyők előtt ülő nézőket is megnevetteti.




Zuko Herceg:
JAJ! Na ő ugye az ellenség... aztán meg barát... aztán semleges... már én se értem. Zukot apja száműzte csak úgy nyerhette el tőle hogy visszafogadja ha elfogja az avatart.A kaland a Déli sarkon kezdődött.A fiút nagybátja Iroh is elkisérte.Minden próbálkozása kudarcba fulladt kivéve egyet.Ebben testvére Azula is részt vett.Igazából nem kapták el az avatart csak azt hitték megölték.Ekkor apja visszafogadta kegyeibe Zukot.Ám mikor kiderült hogy az avatar életben van(hála Katarának^^) a fiú magától megszökött és Aangnak akart tűzidomítást tanítani.Katara eleinte elutasította,de bízott a barátaiban és végül megengedte hogy velük tartson.Zuko nem tudta elviselni hogy a lány nincs jóba vele ezért segített megkeresni Katara édesanyjának gyilkosát.Ez a lány egy öleléssel jutalmazta, nomeg bizalommal.Együtt Azulát is legyőzték.A történet végére Zuko lett a Tűz Ura.

Ja igen, és mindenki tudja, hogy volt egy kis frisonja Katarával....




Toph: És végül de nem utolsó sorban: TOPH! Őt nagyon szeretem. Eléggé kőbunkó, de kétség kívül ő a legjobb a földidomárok közül. Vak, de ha a talpa a földet érint, akkor mindent tökéletesen érzékel. A vakságával folyamatosan poénkodnak, többek között ő maga is. Makacs, és nagyszájú, de segít a barátain.





2010. aug. 27.

26. Nap- Kedvenc számítógépes játékaidIt'sa mee, Mario!Csak a gagyi verziós az igazi!! :D


Legjobb játék oldal: http://www.omgpop.com/

2010. aug. 26.

25. Nap- Egy probléma ami leginkább foglalkoztat

Jövő héten suli és,....Hogy a büdös francba fogok újra korán kelni????????

????????????????????????

Utálom....reggel 10 kor keltenek, utána visszaalszok. Még úgy is, hogy tárva nyitva hagyják az ajtót a kedves szüleim, felhúzzák a redőnyt, és a rádiót maximumra tekerik, és bömbölve hallom Katy Perry- California Gurls c. számát....
A bátyám tegnapelőtt 7-kor kelt. Én is felébredtem mert éhes voltam. Megreggeliztem, és visszabújtam az ágyba. 13:40 kor keltem...

Hála az égnek, a Nők Lapja meghallotta a hangomat, és egy cikket írtak róla...íme!!! NEM LESZ TÖBB 5 PERC!

Hogyan Legyek....Korán Kelő?


Sikeres emberektől nem hallani olyasmit, hogy "Ritkán kelek dél előtt, imádok sokáig lustálkodni."Megfigyelheti saját magán is, hogy amikor korán kel, sokkal dinamikusabb a napja, és jobban érzi magát.


1. Csak akkor menjen aludni, ha valóban álmos!

Ha akkor fekszünk és kelünk, amikor magától jön, akkor többet alszunk napi nyolc óránál, és kevésbé tervezhető a napunk, mert sose tudhatjuk, hánykor ébredünk másnap. Csak akkor menjen aludni, ha valóban álmos, de keljen minden reggel ugyanabban a korai időpontban! Honnan tudhatja, hogy álmos-e? Ha a pár oldalnál többet már nem tud olvasni egy könyvből úgy, hogy tudná, mit olvas, készen áll az alvásra. Az agya már elkezdte termelni azokat a hormonokat, amelyek "Kiütik", mostantól 5 perce sincs szüksége ahhoz, hogy elaludjon.

2. Ne aludjon vissza!
Amint az óra reggel megszólal, pár másodperc nyújtózkodás után üljön fel. Ne kezdjen magával párbeszédet arról, milyen előnyei lennének az ágyban maradásnak!

3. Tegye szokássá a korán kelést
Amint egy szokás kiépül, önjáróvá válik, és már órára sem lesz szüksége hozzá. Ezentúl kevesebbet fog aludni, mégis kipihentebbnek és energikusabbnak érzi magát, mert nem tölt felesleges időt az ágyban forgolódással.

4. Felejtse el a koffeint!

Ne várja el, hogy alvási ciklusa természetessé válik, ha az agyát mesterséges serkentőkkel bombázza!

5. Miért érdemes korán kelni?

Miért érdemes korán kelni? Mert ébren lenni izgalmasabb, mint aludni. Ha csak a napi fél óra extra időhöz jut, az egy év alatt 182,5 órát jelent. Olyan, mintha kapna egy hónap plusz szabadságot. Ezt az időt olyan tevékenységre fordíthatja, amelyre korábban nem volt ideje vagy energiája. Napi fél óra plusz is elég arra, hogy sportoljon, meditáljon, kikapcsolódjon, olvasson, a családjával legyen, vagy megtanuljon egy új nyelvet. Mindenre lesz ideje, ami fontos, és ettől kiegyensúlyozottnak, kipihentnek és optimistának érezheti magát.

Oravecz Éva Csilla

2010. aug. 25.

24. Nap- Legnagyobb félelmed

2010. aug. 24.

23. Nap- Kedvenc előzetes

2010. aug. 23.

22. Nap- Egy hátborzongató vers 

Tíz kicsi néger éhes lett egyszer, s vacsorázni ment,
Egyik rosszul nyelt, megfulladt, s megmaradt kilenc.
Kilenc kicsi néger későn feküdt le, s rosszul álmodott,
Egy el is aludt másnap. És nem maradt, csak nyolc.
Nyolc kicsi néger sétára ment egy szép kis szigeten,
Egy ott is maradt örökre, s így lettek heten.
Hét kicsi néger tűzifát aprít, gyújtóst hasogat,
Egyik magát vágta ketté, s már csak hat maradt.
Hat kicsi néger játszadozik a kaptárok között,
Egyet megcsíp egy kis méh, és nem marad, csak öt.
Öt kicsi néger tanulgatja a törvény betűjét,
Egyik bíró lesz a végén, s nem marad, csak négy.
Négy kicsi néger tengerre száll, és egy piros lazac
Egyet lépre csal, bekapja, s csak három marad.
Három kicsi néger állatkertben jár, egy nagy medve jő,
Egyet keblére ölel, és így marad kettő.
Két kicsi néger kiül a napra, s sütkérezni kezd,
Egyik pecsenyévé sül, és nem marad, csak egy.
Egy kicsi néger magára hagyva, árván ténfereg,
Felköti magát, és vége is, mert többen nincsenek.   Agatha Christie - Tíz kicsi néger c. könyvéből


2010. aug. 22.

KÜLÖNKIADÁS !!! (én csináltam!! és nagyon élveztem!! :P tetszik ez a "hobbi")




21. Nap- (legkorabbi blog bejegyzes es nem tok etkezeteket irni)


szoval 3.21 van.  wheezywaiter nezek a youtubeon. meg ma befejezem a naplomat. basszus de ratyi ez a laptop....


|Its craggity craig, craig with a wig| wheezywaiter 


2010. aug. 21.

20. Nap- Egy könyvrészlet ami elszomorít :(

Antoine De Saint-Exupéry- A kis herceg

12. Fejezet

A következő bolygón egy iszákos lakott. Ez a látogatás nagyon rövid ideig tartott, de nagyon elszomorította a kis herceget. Ott találta az iszákost egy sor üres meg egy sor teli palack előtt.
-Hát te mit csinálsz itt?- kérdezte tőle.
-Iszom-felelte gyászos képpel az iszákos.
-Miért iszol?- kérdezte a kis herceg.
-Hogy felejtsek-felelte az iszákos.
-Mit?-tudakolta a kis herceg, mert máris megsajnálta.
-Azt, hogy szégyellem magam-felelte az iszákos, és lehajtotta a fejét.
A kis herceg szeretett volna segíteni rajta.-Miért szégyelled magad?-kérdezte.
-Mert iszom-vágta el a további beszélgetést az iszákos, és mélységes hallgatásba süllyedt.
A kis herceg meghökkenve szedelőzködött.
"Bizony, bizony-gondolta útközben-, a fölnőttek rettentően furcsák."


2010. aug. 20.

19. Nap- Kép a mai napodról


Ja.

2010. aug. 19.

18. Nap- Kedvenc énekeseim (Youtube verzió)

mirandasings08




hitmanbreakoroftheye (kár, hogy már nincs fenn youtube-on. szerecsére a rajongók megmentették a legjobb videóit!)



Nichole337




Na jó, jöjjenek az igazán tehetségesek.

tonjesml



davidchoimusic



blinktwice4y



thelonelyisland



uke3453

2010. aug. 18.

17. Nap- Ejtsd ki!!

Szerencsés csősz cserszömörcés szörpöt szürcsöl.

Lám a láma-mama nem áll a málna alá ma.

A moszkvicssluszkulcs az uzsis zacskóban van.

Három hordó portói bortól a portugál portás a pult alatt horkol.

Rájár a rájára a rúd: rút arája jó pár órája vár rája.

Te tetted e tettetett tettet? Tettetett tettek tettese, te!

A nagypapa papagája a papa papagájának a papája.

Sztreccs strucc cucc.

Kicsi, csinos cinkcsészében cukros csibecomb.

A nagyanya agya nem gyagya.

Lenin mauzóleumának, lelinoleumozása.

A szecsuáni síncsiszoló sínt csiszol Szecsuánban.

Ede, de bedezedoroztad magad!

Pataki Katika taktikai patika-tikitakija.

2010. aug. 17.

16. Nap- Kép, ami boldoggá tesz

:D
Azért is mert a legjobb emberek vannak rajta a világon.
Imádom a barátaimat, nem is tudnám elképzelni az életemet nélkülük.

Tütü
Sziszi
Heni
Anna
<3

2010. aug. 16.

15. Nap- Kedvenc sorozat(ok)


Jóbarátok!! Most is nevetek minden viccén. pedig már láttam az összes részt NAGYON s o k s z o r. u g y e , h o g y í g y l a s s a b b a n o l v a s o l ? : D
FAMILY GUY!!!!4! Még a hónapban elkezdtem nézni, mindenféle marhaságain nevetek....

Ijesztően kék szemű anya-lánya. 2 egyforma test, melyben a szív egyként dobog.... és még milyen sokat lehet tanulni belőle.....


IMÁDOM! Az effektusok pedig nem semmik... Mintha igazi lenne!! D: Spock <3

Kedvenc dokink se maradhat le a listából...

2010. aug. 15.

14. Nap- Hobbi

Írás. Imádok írni. Ha a naplómat írom olyan mintha az érzéseimet ordítanám ki magamból.
A könyvírást simán a szabadidőmben csinálom, mikor tényleg nem tudok mit kezdeni magammal. Nincsenek semmilyen nagy vágyaim az írással kapcsolatban. Persze azért örülnék, hogyha kiadnák a könyvemet. :)

2010. aug. 14.

13. Nap- Kép a családodról

Anya+Apa. Nizza. Észrevettétek, hogy ez a kép olyan mintha ketté lenne osztva? Apukám része a tenger, anyukámé a városé. :P


Dávid a bátyám, és Fanni a barátnője. Fanni már szinte családtagnak számít nálunk, nem akartam őt kihagyni. Ez a fotó Prágában lett lekapva, a 2. évfordulójukon. Most lesz az első évük az egyetemen. Debrecenbe fognak járni, így alig fogom őket látni. Nem is akármilyen foglalkozásba fognak. Orvosok akarnak lenni. Hát, sok szerencsét nekik!! :D

2010. aug. 13.

12. Nap- Kedvenc mese

Disney



Imádom. A történet és maga a szereplők is. Jázmin hercegnő pedig a legszebb a Disney hercegnők közül...

Animációs (Igen, tudom, hogy ez is Disney, de ez most más kategória :D)



2 mondat: Bátyám hibája. Nézd meg a 3-mat!!!

Könyv



Ordianry Princess más néven a "Közönséges Hercegnő". Röviden arról szól, hogy van egy hercegnő, Ametiszt (Amy-nek rövidítve), akit kiskorában egy jó boszorkány azt az "áldást" adta rá, hogy közönséges lesz. Amy úgy született, hogy aranyszínű haja volt, égszínkék színű szeme, és hófehér bőre. Nagyon csendes kislány volt. Az átok után (nyugodtan nevezzük átoknak), a baba felsírt, és napról napra egyre közönségesebb lett. Unalmas barna haja, barna szeme, és szeplői lettek. Amy-nek nagyszerű tulajdonságai voltak. Imádta a természetet, humoros volt, kedves de ezeket senki se látta benne. Természetesen egy herceg se akart elvenni. A szülei aggódtak, és avval álltak elő, hogy Amyt bezáratják egy magas toronyba, és egy sárkány fogja őrizni. Persze sok herceg próbálja majd kimenteni, és ha valamelyiknek sikerül, akkor muszáj lesz elvennie a lányt. Szerencsére a hősünk megtudta egy cselédtől ezt a "titkot", és gyorsan el is szökött otthonról. A mókusával és a szarkájával elmennek a szomszédos királyságba, és ott talál egy közönséges munkát. A királyi konyhán lesz cseléd. Gyorsan megismerkedik Peregrine-al, egy "állandóan dolgozó" vele egykorú fiúba akibe hamar szerelmes is lesz. Peregrine-ról kiderül, hogy ő a hercege annak a királyságnak...és még mennyire egy közönséges herceg!!!! :D A többire nem emlékszem, csak azt tudom, hogy magával ragadó mese. Kár, hogy csak Angolországban van meg. :'(


2010. aug. 12.

11. Nap- 5 hely ahova szívesen elmennék



Új-Delhi, India



Tokió, Japán



New York, USA



Toszkána, Olaszország



+ Kingsbridge, Anglia. (Kár, hogy nem létező hely de örömmel elmennék oda.)

2010. aug. 11.

10.Nap- Kedvenc Állat


no comment

2010. aug. 10.

9. Nap- Ebben a percben

[Dátum]<3 -- 10/08/10
[Idő]<3 -- 16:16
[Hangulat]<3 -- Álmos
[Ruha]<3 -- Mickey mouse póló, lila rövidnadrág, Snoopy-s zokni
[Haj]>3 -- Egyenes
[Nézek]<3 -- Képernyőt (szerinted?)
[Hallgatok]<3 -- Katy Perry-Teenage Dream
[Beszélek]<3 -- Taksonyhoz
[Eszek]<3 -- Mascarpone
[Iszok]<3 -- Tea
[Gondolok]<3 -- Forró csoki rövidítése:Focsó

2010. aug. 9.

8. Nap-Kedvenc Könyv
Sose tudod, hogy mi fog következni. Az összes középkori könyv elbújhat mögötte. Lenyűgöző!
És még sorozatot is csináltak belőle, amit Magyarországon is forgattak....:D
Fülöp a kedvencem. <3


A második része se semmi. Most olvasom, és lehetetlen letenni. A történet ugyanúgy Kingsbridge-ben játszódik, csak 200 évvel később, a leszármazottjaikról szól.


Hajrá Caris!